Aanmelden voor een Appartement

Aanmelden voor één van de 32 twee- of driekamerappartementen bij Wonen op de Hoek is mogelijk via Woningnet. Je moet dus een lopende inschrijving hebben om uitgenodigd te kunnen worden. Je mag met maximaal twee personen samenwonen in een appartement. Let op: als je in een appartement wil samenwonen, dan tellen de inkomens van beide bewoners mee voor de richtlijnen van het minimale en maximale jaarinkomen (zie hieronder). De appartementen hebben tot en met 19 december een week op Woningnet gestaan: zodra er een appartement vrijkomt, wordt er een advertentie op Woningnet gezet. Houd de Socius Facebookpagina hiervoor in de gaten!

Klik hier voor de Woningnet advertentie voor de tweekamerappartementen (inmiddels verlopen!)

Klik hier voor de Woningnet advertentie voor een driekamerappartement (inmiddels verlopen!)

Om kans te maken op een woning, zijn de volgende regels van toepassing:

  • Om te kunnen reageren op appartementen geldt de leeftijdsrestrictie 23 t/m 27 jaar;
  • je hebt een totaal (gezamenlijk) jaarinkomen conform de regels van ‘Passend toewijzen’;
  • je hebt geen kinderen;
  • je bent niet getrouwd.

Huurprijs en oppervlakte

Het pand De Hoek kent twee soorten appartementen: twee- en driekamerwoningen. De maandelijkse huur van een tweekamerappartement is € 650,- per maand, exclusief gas, water en licht, en exclusief servicekosten. De maandelijkse huur van een driekamerappartement ligt tussen de €660 en €700, ook exclusief gas, water en licht, en exclusief servicekosten. Onder servicekosten verstaat Socius onder andere groenonderhoud, kleine herstellingen, glasbewassing en sociaal beheer. Deze kosten bedragen €26 per maand. De groottes van de appartementen variëren als volgt: Tweekamerappartementen zijn tussen de 59 en 61m² en driekamerappartementen zijn tussen de 60 en 78 m².

Alle informatie hierboven is onder voorbehoud!

Selectie Woningnet

Als je hebt gereageerd op de advertentie in Woningnet, kom je op de kandidatenlijst te staan. Voor de appartementen wordt de rangorde bepaald door inschrijfduur. Hoe langer je dus ingeschreven staat, hoe hoger je op deze lijst terecht komt. De bovenste kandidaten op de lijst worden uitgenodigd voor de verdere selectieprocedure.

Hieronder kun je lezen wat de stappen zijn nadat je een uitnodiging hebt gehad.

Informatieavond

Als je door de selectie van Woningnet heen bent, word je uitgenodigd voor de infoavond. Hier zullen we je alles vertellen over de woningen, het pand, en de groep woonprojecten waar Wonen op de Hoek deel van uitmaakt. Ook wordt er uitgelegd wat het zelfbeheer van Wonen op de Hoek precies inhoudt, en hoe jij een beheerder kan worden.

Let op: deze infoavond is verplicht als je kans wilt maken op een woning!

Motivatiebrief

Als je na de infoavond besloten hebt dat je graag bij Wonen op de Hoek wil wonen, dan moet je een motivatiebrief schrijven. Het wonen met statushouders en kwetsbare jongeren brengt uitdagingen en mogelijkheden met zich mee, heb jij al ideeën over hoe jij je wil gaan inzetten?

Uiteindelijke selectie

Op basis van de kandidatenlijst, de aanwezigheid bij de informatieavond en de motivatiebrief wordt de uiteindelijke selectie van bewoners gemaakt. Dus sta je bovenaan de lijst, ben je op de informatieavond geweest en heb je een goede motivatiebrief geschreven? Dan ben je geselecteerd. Sta je bovenaan de lijst en ben je niet op de informatieavond geweest of heb je geen of een slechte motivatiebrief geschreven? Dan ben je niet geselecteerd.

De Woningnet advertenties zijn reeds verlopen. Like de Socius Facebookpagina om op de hoogte te blijven over deze woonruimtes!