Aanmelden voor een Studio

Aanmelden voor één van de 33 studio’s bij Wonen op de Hoek kun je doen via Woningnet. Je moet dus een lopende inschrijving hebben om uitgenodigd te kunnen worden. De studio’s hebben in december 2016 online gestaan op Woningnet: zodra er een studio vrijkomt, wordt er een nieuwe advertentie op Woningnet geplaatst. Houd de Socius Facebookpagina hiervoor in de gaten!

Volg deze link voor de advertentie. (inmiddels verlopen!)

Hieronder staan zijn de regels die van toepassing waren om te kunnen reageren:

  • Om te reageren op studio’s dien je 18 t/m 22 jaar te zijn;
  • je hebt een maximaal jaarinkomen conform de regels van ‘Passend toewijzen’;
  • je hebt geen kinderen;
  • je bent niet getrouwd;
  • je woont niet samen.

Huurprijs en oppervlakte

De maandelijkse huurprijs van een studio is € 398,- per maand, exclusief gas, water en licht, en exclusief servicekosten. Onder servicekosten verstaat Socius onder andere groenonderhoud, kleine herstellingen, glasbewassing en sociaal beheer. Deze kosten bedragen €26 per maand. De studio’s variëren in grootte, en zijn tussen de 24 en 29 m².

Alle informatie hierboven is onder voorbehoud!

Selectie Woningnet

Als je hebt gereageerd op de advertentie in Woningnet, kom je op de kandidatenlijst te staan. De rangorde op deze lijst is bepaald door loting. De lijst voor studio’s wordt dus willekeurig opgesteld, dit houdt geen verband met inschrijftijd. De bovenste kandidaten op de lijst worden uitgenodigd voor de verdere selectieprocedure.

Hieronder kun je lezen wat de stappen zijn nadat je een uitnodiging hebt gehad.

Informatieavond

Als je door de selectie van Woningnet heen bent, word je uitgenodigd op een infoavond. Hier zullen we je alles vertellen over de woningen, het pand, en de groep woonprojecten waar Wonen op de Hoek deel van uitmaakt. Ook wordt er uitgelegd wat het zelfbeheer van Wonen op de Hoek precies inhoudt, en hoe jij een beheerder kan worden.

Let op: deze infoavond is verplicht als je kans wilt maken op een woning!

Motivatiebrief

Als je na de infoavond besloten hebt dat je graag bij Wonen op de Hoek wil wonen, dan moet je een motivatiebrief schrijven. Het wonen met statushouders en kwetsbare jongeren brengt uitdagingen en mogelijkheden met zich mee, heb jij al ideeën over hoe jij je wil gaan inzetten?

Uiteindelijke selectie

Op basis van de kandidatenlijst, de aanwezigheid bij de informatieavond en de motivatiebrief wordt de uiteindelijke selectie van bewoners gemaakt. Dus sta je bovenaan de lijst, ben je op de informatieavond geweest en heb je een goede motivatiebrief geschreven? Dan ben je geselecteerd. Sta je bovenaan de lijst en ben je niet op de informatieavond geweest of heb je geen of een slechte motivatiebrief geschreven? Dan ben je niet geselecteerd.

De Woningnet advertenties zijn reeds verlopen. Like de Socius Facebookpagina om op de hoogte te blijven over deze woonruimtes!