Over het project

Op de hoek van de Ottho Heldringstraat en Aletta Jacobslaan, naast metrostation Henk Sneevlietweg, hebben wooncorporatie de Alliantie in samenwerking met Socius ‘Wonen op de Hoek’ ontwikkeld. Wonen op de Hoek is onderdeel van een groep Socius woonprojecten in Amsterdam Nieuw-West. Andere projecten in deze groep zijn Startblok Riekerhaven en Tijdelijk Wonen Amsterdam.

Wonen op de Hoek

Een deel van de woningen van Wonen op de Hoek is bewoond door jonge vluchtelingen die net een verblijfsvergunning hebben gekregen (statushouders), en door kwetsbare jongeren. Alle bewoners dragen bij aan de gezamenlijke leefomgeving, waarbij bewoners de ruimte krijgen om samen het project te beheren.

Zelfbeheer

Het zelfbeheer bestaat uit het sociaal beheer en het algemeen beheer van het project. Onder ‘sociaal beheer’ valt alles wat nodig is om een veilige, schone, leefbare en gezellige woonomgeving te maken en houden. Hierbij staat het vormen van een community en het creëren van sociale samenhang voorop. Het beheer van de overige dagelijkse gang van zaken van Wonen op de Hoek noemen we het algemeen beheer, hieronder valt bijvoorbeeld het afhandelen van onderhoudsverzoeken, het bijhouden van de e-mail en social media en de coördinatie van maatschappelijke initiatieven. Alle beheerders worden opgeleid en begeleid door Socius Wonen. Dit alles uiteraard met een passende vergoeding. Meer informatie over zelfbeheer krijg je tijdens de infoavond.

De woningen

Het pand is onderverdeeld in 32 appartementen en 33 studio’s. De huurprijzen van de woningen liggen tussen de €398 en €700, en de oppervlaktes variëren van 25m2 tot 78m2. Hiernaast betaal je als bewoner van Wonen op de Hoek nog servicekosten, en gas/water/licht. Deze woningen zijn zelfstandig, en beschikken allemaal over een eigen keuken en badkamer. In de appartementen mag je met twee personen wonen, studio’s zijn strikt bedoeld voor één persoon. Meer weten over de woningen? Kijk eens bij onze FAQ. Alle Woningnet advertenties zijn reeds verlopen. Like de Socius Facebookpagina om op de hoogte te blijven van vrijgekomen woningen.